Anders omgaan met werktijd

Posted

Vandaag is in het nieuws te lezen dat nu ook het Amsterdamse college wil gaan experimenteren met een zesurige werkdag voor ambtenaren. Zij staan hierin niet alleen. Steeds meer organisaties in Nederland experimenteren hier namelijk mee. Met reden, want onderzoek laat zien dat het drie belangrijke voordelen heeft: #1 Een medicijn tegen stress #2 Meer creativiteit # Meer productiviteit.

Het fenomeen zesurige werkdag is komen overwaaien uit Zweden. Toyota in Göteborg werkt bijvoorbeeld al meer dan tien jaar met een zesurige werkdag. Ze geven aan dat hun winst sinds deze switch met 25% is gestegen en dat hun personeel veel productiever en gelukkiger is. Het spreekt voor zich dat daardoor ook het ziekteverzuim veel lager is.

Naast korter werken, zijn veel organisaties ook aan het experimenteren met dat je als werknemer zelf kiest wanneer je werkt en waar je werkt, dus op welke locatie. Ideaal om files te omzeilen, kinderen naar school te brengen of even vol focus door te kunnen werken. Het Belgische overheidsbedrijf FOD gaat zelfs met hun motto ‘Home at work & work at home’ nog een stap verder. Werken doe je thuis en je komt naar kantoor om te socializen; een kop koffie drinken met je collega’s, yoga of een cursus.

Klik hier voor het artikel van RTL Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *