Echte aandacht voor mensen

Posted

Gisteren vertelde de directrice van een sportorganisatie aan één van onze teamleden over hoe 
zij elke dag opnieuw haar collega’s ondersteunt om vanuit hun talenten en potentieel te werken. 
Dat doet ze met oprechte aandacht, op zowel de makkelijke als de moeilijke momenten. Haar persoonlijke verhaal doet denken aan de woorden van Simon Sinek, je weet wel die man van The Golden Circle. Toen hij vorig jaar in Nederland te gast was, vertelde hij tijdens een interview met Dominique Haijtema 
dat ons de komende jaren een ware evolutie van leiderschap te wachten staat. We gaan weg van culturen van angst, onveiligheid en geen goede voorwaarden voor groei.

Volgens Sinek moet een leider een helper zijn. Hij pleit voor een bedrijfsvoering waarbij empathie en vertrouwen de boventoon voeren. Organisaties moeten hun eigen mensen altijd op plek nummer één hebben staan en dan komen de financiële prestaties vanzelf. Het is precies dezelfde boodschap die koplopers ons vertellen tijdens interviews voor het boek ‘Nieuwste Organiseren in de praktijk.’ Zij maken concreet werk van wat Sinek ook uitdraagt: ‘Het gaat er om dat leidinggevenden aandacht en interesse tonen en dat betekent iets anders dan een mailtje sturen.’

Koplopers luisteren echt naar mensen omdat ze investeren in relaties. Ze willen werken vanuit vertrouwen en ze helpen mensen waar mogelijk. De redenen die wij hen hiervoor horen noemen komen exact overeen met wat Sinek ook zegt: ‘Ik wil dat zoveel mensen met plezier naar hun werk kunnen gaan, zich daar veilig voelen en hun potentieel verwezenlijken.’ Neem de directrice van de sportorganisatie. Zij heeft bijvoorbeeld het initiatief genomen om een talentenmuur op kantoor te creëren. Alle medewerkers zijn hierop zichtbaar met persoonlijke talentenkaarten, voorzien van hun eigen foto’s en met vermelding van hun belangrijkste drijfveren en passies. Een mooi idee om ook eens uit te proberen!

Klik hier voor het interview met Simon Sinek of klik hier voor één van onze eigen interviews met een andere koploper: Hoppenbrouwers Techniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *