Van ‘Mission Zero’ naar ‘Climate Take Back’

Het beursgenoteerde Interface werkt al een kwart eeuw op volle kracht aan duurzaamheid. Nu is het tijd om hun missie ‘Mission Zero’ te vernieuwen en de lat nog iets hoger te leggen: ‘Climate Take Back’. Interface laat zien dat het anders kan en dat duurzaamheid de perfecte bedrijfsstrategie is. Het delen van geleerde lessen met andere bedrijven is logisch voor hen en dat is wat Geanne van Arkel dagelijks namens Interface doet.

Groeien in presentie en verbinding

Een groeiende groep professionals raakt geïnspireerd door het boek Reinventing Organizations van Frederic Laloux. Zo ook Radar, met circa duizend medewerkers. Zij voelden zich gesterkt in hun denkbeelden en gingen aan de slag met het vernieuwen van hun organisatie. Met als doel om hun cliënten nog beter te kunnen ondersteunen in: ‘Zó wil ik leven.’ Bestuurder Frans Wilms deelt zijn persoonlijke ervaringen over de periode voor en tijdens deze transitie.

Klimaatpositief ondernemen

Het kantoor met de hoogste score wereldwijd voor duurzaamheid staat in Limburg. Dit klimaatpositieve gebouw van Geelen Counterflow is voor hen een belangrijke eerste stap. Deze mijlpaal is namelijk verbonden met een nog veel grotere ambitie. Ondernemer Sander Geelen vertelt over zijn visie, die is voortgekomen uit een indrukwekkende en persoonlijke ervaring.

Een ‘Barcelona team’ zijn

1600 mensen aanspreken op waar ze goed in zijn en hun gezinnen met echte aandacht verbinden aan de organisatie, hier is Hutten Catering elke dag mee bezig. Met succes. De organisatie bruist van activiteiten, groeit en heeft al verschillende prijzen ontvangen. Bij Hutten Catering draait het om geluk en van betekenis zijn. Een gesprek met HR directeur Pascal Verheugd over de visie van dit inspirerende bedrijf.

2700 communicatie-medewerkers

Ga er maar aanstaan: een organisatie van 2700 medewerkers baseren op de principes van eigenaarschap, ruimte geven en een goede communicatie. Bestuurder Ruud Klarenbeek durfde het aan en de resultaten spreken voor zich. De JP van den Bent stichting is daarmee een inspirerend voorbeeld van ‘hoe het anders kan’. Genoeg redenen voor een mooi gesprek over de diepere motieven van hun vernieuwende en succesvolle manier van werken.

’Brood waar geluk in zit’

Ze herkenden hun eigen ideeën over vernieuwend organiseren in een documentaire met Ricardo Semler. Zijn succes was voor hen het laatste zetje om hun familiebedrijf, met zo’n zevenhonderd mensen, na ruim honderd jaar volledig anders in te richten. Tegenwoordig verkopen ze nog steeds brood, maar met de toevoeging van een bijzonder ingrediënt: geluk. Henk Jan van Maanen (1968) en Johan van Maanen (1975) vertellen over hoe dit is ontstaan.

’Medewerkers op de eerste plaats’

De medewerkers van Hoppenbrouwers Techniek staan op nummer één. Dat is nogal een statement voor een bedrijf met ruim zeshonderd medewerkers in dienst. Tevreden medewerkers zorgen namelijk voor tevreden klanten is hun filosofie. Een mooie reden om af te reizen naar Udenhout voor een gesprek met Toon Vereecken (1988), Hoofd Verbeteren & Vernieuwen

’Revolutie in de polder’

De top van Microsoft wereldwijd komt naar de Gemeente Hollands Kroon om inspiratie op te doen. Ze komen kijken naar hoe je op een hele andere manier kan organiseren en hoe je mee kan gaan met wat professionals als normaal voelen. Directeur Arthur Cremers (1969) vertelt over hun avontuur.